Dom upokojencev Sevnica
Dom upokojencev Brežice DUO Impoljca
Dom upokojencev Brežice DUO Impoljca

Pretekli dogodki

V sevniškem domu upokojencev sta 29. februarja v družbi sorodnikov in zaposlenih praznovala visok jubilej, 98. rojstni dan, ga. Matilda Krnc, in 99. rojstni dan, g. Franc Hruševar. Navzoče sta nagovorila vodja doma, ga. Zdenka Žveglič in župan občine Sevnica, g. Srečko Ocvirk, ter slavljenca obdaril in jima zaželel vse najboljše.

V mesecu novembru smo v Domu obeležili kar dva tradicionalna praznika povezana s hrano in pijačo.

10.11. smo martinovali v družbi Boštanjskih pevcev, ki nas vsako leto obiščejo in skupaj s stanovalci ob kozarčku rujnega zapojejo pesmi o vinu ter se ob tradicionalnem martinovem kosilu spomnijo, koliko truda mora vsak vinogradnik vložiti, da iz grozdja pridobi mošt oziroma vino.

V četrtek, 19.10. je v našem domu prav prijetno zadišalo po pečenem kostanju. Imeli smo namreč kostanjev piknik. Zaposleni smo poskrbeli za jedačo, pijačo in da se je piknika udeležilo čim več stanovalcev, za dobro vzdušje pa je skrbel trio iz Domžal, ki nam je zaigral in zapel znane ljudske napeve, pa tudi slovenske popevke.

Jesen je čas, ko obiramo sadove preteklega dela in trgatev zagotovo spada med najpomembnejša opravila vinogradnikov. Trgatev je družabni dogodek, na katerem ne sme manjkati hrane, pijače in dobre volje. Tako je bilo letos tudi v naše Domu, ko smo potrgali domsko brajdo. Za dobro hrano in pijačo so poskrbele naše kuharice, za dobro voljo pa ljudski pevci iz Globokega.

V ponedeljek, 10.7., nas je obiskalo nekaj otrok iz Oratorij SMC Sevnica, ki poteka od 3. do 7. julija (1. teden) in od 10. do 14. julija (2. teden). Pod vodstvom animatorjev so se nam predstavili s krajšim kulturnim programom ter nam razložili, kako poteka njihovo dopoldne.

Zgodovinarji pravijo, da so bile nekoč citre doma skoraj pri vsaki hiši na Slovenskem. Danes pa ta inštrument igra malo ljudi, zato smo še toliko bolj veseli, ko nekdo pokaže pripravljenost za igranje.

V Domu smo tako gostili citrarski orkester Srebrne strune, edini in najstarejši tovrstni orkester, ki deluje v okviru Društva upokojencev Litija.

V četrtek, 9.3., je po hodnikih našega Doma prav lepo in mamljivo dišalo. Na kuharski delavnici smo namreč izdelovali in pekli slastne »žingrafe«.

© 2024 DUO Impoljca, Vse pravice pridržane.